Podcast

Podcast De Dag: Trump of Biden: wat als het Hooggerechtshof moet beslissen?

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Trump of Biden: wat als het Hooggerechtshof moet beslissen?

President Trump wil naar het Amerikaanse hooggerechtshof stappen om "het stemmen te stoppen". Joe Biden heeft de juridische teams al klaarstaan om zich te verzetten.

{podcast audio="338702" caption="#707 - Trump of Biden: wat als het hooggerechtshof moet beslissen?" }

President Trump wil naar het Amerikaanse hooggerechtshof stappen om "het stemmen te stoppen", zei hij in een toespraak vanuit Het Witte Huis. De Democraten proberen volgens hem de verkiezingen te stelen. Joe Biden heeft de juridische teams al klaarstaan om zich te verzetten. En zo is er op the day after the night before in plaats van een winnaar vooral het uitzicht op een juridische strijd.

Het doet denken aan de strijd tussen Al Gore en George Bush in 2000 toen het ruim een maand duurde voor het hooggerechtshof uiteindelijk een finaal oordeel velde. Staat ons weer zo'n scenario te wachten? En wat gebeurt er als de rechter moet beslissen wie er gewonnen heeft?

In podcast De Dag vertelt Eelco Bosch van Rosenthal vanuit swingstate Pennsylvania, waar het juridisch gevecht al begonnen is, over hoe die mogelijke gang naar het Hof eruit zou zien en de explosieve spanningen die dit teweegbrengt onder kiezers. Eva Wiessing doet verslag vanuit Florida, een belangrijke swingstate die naar Trump ging.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie