Podcast

GEFIXT: op zoek naar matchfixing in Nederland

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. GEFIXT: op zoek naar matchfixing in Nederland

Sporters die opzettelijk verliezen om daarmee geld te verdienen op de gokmarkt. Het is wereldwijd een bekend verschijnsel. Maar waarom horen we er in Nederland zelden over?

Trailer - Gefixt

Op zoek naar voorbeelden van matchfixing in Nederland stuiten NOS-journalisten Guido van Gorp en Ben Meindertsma in de nieuwe NOS en NPO Radio 1-podcast GEFIXT op verdachte wedstrijden in het basketbal, tennis, voetbal en darten.

Van een openhartig gesprek met een matchfixer tot een ontmoeting met een Nederlandse proftennisser die deelt hoe zijn dubbelpartner wedstrijden manipuleert; de luisteraar van GEFIXT krijgt een inkijk in een donkere kant van de sport.

Gerelateerde podcast

Gefixt

Gefixt

Over matchfixing wordt doorgaans gezwegen, maar niet in GEFIXT. Guido en Ben spreken met sporters, gokkers, en autoriteiten. Ze staan voor de deur bij een gokker die drieduizend euro inzette op een gele kaart van Sparta-speler Tom Beugelsdijk, krijgen een vertrouwelijk politiedossier onder ogen en horen waarom topdarter Raymond van Barneveld met knikkende knieën een verdachte wedstrijd speelde.

Steeds meer groeit bij de journalisten de overtuiging: het gebeurt hier in Nederland, onder onze ogen. En niemand lijkt er iets aan te kunnen of willen doen.

Podcast Gefixt

In de vijfdelige podcastserie Gefixt gaan NOS-journalisten Guido van Gorp en Ben Meindertsma op zoek naar matchfixing in Nederland. Ze stuiten op voorbeelden in het voetbal, tennis, darten en basketbal. Ook spreken ze met een Nederlandse matchfixer, die openhartig vertelt over de voetbalwedstrijden die hij heeft gefixt.

De NOS doet voor NPO Radio 1 onderzoek naar matchfixing in Nederland. Wil jij reageren op dit verhaal of heb je een tip? Mail de makers: guido.van.gorp@nos.nl en ben.meindertsma@nos.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie