Naar homepage
Podcast

De Deense Detective: een theaterstuk speciaal voor radio

foto: Rosa Ensemblefoto: Rosa Ensemble
  1. Nieuwschevron right
  2. De Deense Detective: een theaterstuk speciaal voor radio

Het is 2022. Vier jaar na zijn oneervolle ontslag bij de politie vecht Chris Coubergh om het co-ouderschap over zijn zoontje Caspar. Zijn ex-vrouw, een succesvolle officier van justitie, werkt aan een explosieve strafzaak tegen een criminele vastgoedmagnaat. Tijdens één van de zittingen wordt zij bedreigd. Dan verdwijnt de kleine Casper van de aardbodem...

De gefrustreerde vader verandert in een geagiteerde dader, en als hoofdverdachte van de vermissing van zijn eigen kind kan Chris Coubergh maar één iemand bedenken die hem in deze penibele situatie zou kunnen helpen: De Deense Detective. Maar was die niet zelf vier jaar geleden spoorloos verdwenen?

Dit is het begin van het tweede seizoen van De Deense Detective. Elke vrijdag om middernacht wordt deze podcast uitgezonden op NPO Radio 1, te beginnen met vanavond.

De luisterthriller, gemaakt door het Rosa Ensemble, is een spannend verhaal, dat twee verschillende versies kent. Allereerst is De Deense Detective live te bewonderen in het Theater Kikker in Utrecht, maar daarnaast is er een speciale podcast gemaakt van het hoorspel.

Groot succes

Het tweede seizoen is een losstaand vervolg van het eerste seizoen. Dit eerste seizoen focuste zich op twee recherches die de moord op de favoriete deelneemster van het Eurovisie Songfestival onderzoeken. Niemand wordt ontzien, iedereen is verdacht. Een Deense agent van Europol komt de Amsterdamse politiegelederen versterken, De Deense Detective.

Vanwege het succes van het eerste seizoen is in opdracht van de VPRO een tweede seizoen gemaakt. Seizoen twee bestaat uit vijftien afleveringen.

Ster advertentie
Ster advertentie