Podcast

Podcast De Dag: zo leg je de vaccin-puzzel

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: zo leg je de vaccin-puzzel

Het hoge tempo waarmee het coronavaccin op de markt komt roept bij veel mensen vragen op. Over de veiligheid én de logistieke operatie. Minister De Jonge noemt het een grote, complexe puzzel. In de podcast proberen we die te leggen.

#728 - Zo leg je de vaccin-puzzel - De Dag

Het ene na het andere land maakte afgelopen week plannen bekend over het wie, wat, waar en wanneer van de eerste corona-vaccinaties. Want nu het Verenigd Koninkrijk het Pfizer-vaccin heeft goedgekeurd is de verwachting dat het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) dat eind deze maand ook gaat doen. Het gaat nu dus snel, heel snel. Te snel misschien?

Het hoge tempo roept bij veel mensen zorgen op over de veiligheid van het vaccin. En bij zorgorganisaties zijn er ook veel vragen over de logistieke operatie. Minister De Jonge noemt het een grote, complexe puzzel. NOS-redacteur Ben Meindertsma probeert die puzzel in podcast De Dag te leggen. Hij bespreekt wat we met de beoordeling van het Britse medicijnagentschap nu meer weten over het vaccin en hoe effectief het is bij onder andere ouderen. En hij loopt stap voor stap de 'puzzelstukjes' langs die ertoe moeten leiden dat het sterftecijfer daalt, de druk op de zorg afneemt en uiteindelijk ook de coronamaatregelen afgebouwd kunnen worden.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie