Podcast

Acht nieuwe podcasts bij NPO Radio 1 tijdens De Week van de Podcast

foto: Beeld: NPO Radio 1foto: Beeld: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Acht nieuwe podcasts bij NPO Radio 1 tijdens De Week van de Podcast

Ter gelegenheid van De Week van de Podcast verschijnen bij NPO Radio 1 acht nieuwe titels. Een mooi moment om kennis te maken met podcast, als je deze manier van audioluisteren nog niet kent.

NPO Radio 1 Boekenpodcast

Op NPO Radio 1 worden dagelijks nieuw uitgekomen boeken besproken. Onze presentatoren kiezen in deze podcast twee boeken die hen aanspreken en ze vertellen waarom dit boek het lezen waard is.

In wisselende duo’s bevragen de presentatoren van verschillende omroepen elkaar over deze boeken die hen aanspreken. In de eerste aflevering Pieter van der Wielen (VPRO Nooit Meer Slapen) en Jellie Brouwer (NTR Kunststof) en in de nieuwste aflevering Mieke van der Weij (OmroepMax Nieuwsweekend) en Wim Berkelaar (VPRO OVT).

De podcast verschijnt tweewekelijks op vrijdag.

VINK, dé podcastgids van Nederland!

Er verschijnen tegenwoordig zoveel nieuwe podcasts dat je door de bomen het luisterbos niet meer ziet. VINK geeft luistertips. In VINK worden wekelijks drie podcasts uitgelicht en besproken door Vincent Bijlo, Stan Putman (Volkskrant) en Mischa Blok, radiopresentator bij AVROTROS.

Verschijnt om de week op vrijdag.

Tante Jos

Jos Gemmeke was verzetsheldin. Zij zat in de illegale pers, was koerierster en werd in Engeland opgeleid tot geheim agent. Jos was de oudtante van Mijke van Wijk en zij groeide op met verhalen over de verzetsheldin Jos. Kort voor haar dood ontmoeten zij elkaar. Mijke wil alles weten over haar oorlogsverleden, over haar dropping in maart 1945 en de geheime opdracht die zij kreeg van de Engelsen. Na de dood van Jos gaat Mijke op zoek naar de dossiers en rapporten die de Britten over haar hebben bijgehouden. En wat blijkt: een aantal verhalen die tante Jos altijd vertelde, liggen toch wat anders…

Tante Jos, een vijfdelige podcast van KRO-NCRV.

De Ongelooflijke podcast

Podcast over de relevantie van geloof in een steeds ongeloviger Nederland. EO-journalist David Boogerd en Theoloog des Vaderlands Stefan Paas voeren verdiepende gesprekken met spraakmakende gasten. In de eerste aflevering komt Arjen Lubach langs.

De Onzichtbare Hand

Economische tips en trucs voor een rijk leven. In deze podcast gaat Milou Brand samen met deskundigen op zoek naar de onzichtbare krachten achter het economische nieuws. Hoe kun je de economie in je voordeel laten werken en er beter van worden? Jort Kelder is haar orakel, zijn alwetendheid is de leidraad. Een podcast van AVROTROS.

Stand van Nederland

In zes afleveringen van Stand van Nederland maakt Leon Mastik (Omroep WNL) de rekening op van de zorgkosten in onze laatste levensjaren. De medische wetenschap ontwikkelt zich in rap tempo. We kunnen steeds meer en worden mede daardoor ouder. Ondertussen lopen de zorgkosten op. Hoe duur mag de laatste fase van ons leven zijn? En hoe houden we de zorgkosten behapbaar.

Ik was jou

Komiek Owen Schumacher ontmoet de mensen van wie hij de identiteit voor even heeft ‘geleend’ toen hij de programma’s Koefnoen en Kopspijkers maakte. In elke aflevering spreekt Schumacher met een ander persoon. Onder hen Gerrit Zalm, Erik Scherder, Andries Knevel en Ilja Gort. Want wie zijn de door Owen gepersifleerde mensen werkelijk? Wat drijft ze, hoe is het om zo onder een vergrootglas te liggen en hoe gaan ze om met kritiek?

Waarom

In 1997 besluit de 18-jarige Bjorn om een einde aan zijn leven te maken. Dat doet hij samen met Tom, iemand van wie Bjorn’s vrienden nog nooit hebben gehoord. Eva Moeraert, de voormalige vriendin van Bjorn, gaat in de podcast Waarom op zoek naar antwoorden. Waarom – een podcast van de VPRO - verschijnt wekelijks vanaf 16 april.

Wat is een podcast?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie