Podcast

Zette de Spaanse wielrenner Fuente zijn eigen dood in scene?

foto: VPROfoto: VPRO
  1. Nieuwschevron right
  2. Zette de Spaanse wielrenner Fuente zijn eigen dood in scene?

[VPRO] In 1996 overleed de wielrenner José Manuel Fuente. Zijn niertransplantatie liep verkeerd af. Althans, dat stond op de overlijdensakte van de Spanjaard met de bijnaam El Tarangu.

Maar: zeven jaar na zijn overlijden zat de Vlaamse renner Lucien van Impe tegenover zijn oude rivaal, ze aten mosselen met frietjes, ze bespraken gebeurtenissen uit het verleden, ze lachten. De man tegenover hem claimde El Tarangu te zijn. Was de man echt wie hij zei dat hij was?

{podcast audio="112603" caption="El Tarangu - Aflevering 2:" }

In de nieuwe podcastserie van Audiocollectief Schik worden antwoorden gezocht bij de mysterieuze dood van de wielerheld Fuente. Heeft hij zichzelf als een goochelaar in tweeën gezaagd en is hij vervolgens toch levend uit de kist gestapt?

Quote

Over de hele wereld vind je verhalen van mensen die hun eigen dood in scene zette. Dit gebeurt vaker dan je denkt.

Zou het mogelijk kunnen zijn dat hij zijn eigen dood in scene heeft gezet? Pleegde hij 'pseudocide'? Of is er iets anders aan de hand? Het is een onwaarschijnlijk verhaal. Dus wie liegt er? En vooral: waarom?

{podcast audio="111919" caption="Aflevering 1 nog niet gehoord? Luister 'm dan snel!" }

Abonneer je op de podcast!

Elke maandag verschijnt er een nieuwe aflevering. Abonneer je op El Tarangu via Apple Podcasts, Stitcher of de RSS-feed en zorg dat je geen afleveringen mist.

Ster advertentie
Ster advertentie