Podcast

Elke werkdag een nieuwe podcast bij NPO Radio 1

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Elke werkdag een nieuwe podcast bij NPO Radio 1

In de week van 22 tot 28 maart brengt NPO Radio 1 elke dag een nieuwe podcast uit.

"Natuurlijk blijft NPO Radio 1 de actualiteit op de voet volgen op zender, online en via podcasts, zoals de luisteraar dat van ons gewend is. Daarnaast verwachten wij dat er nu ook behoefte is aan podcasts over onderwerpen die net iets losser staan van de crisissferen waarin we verkeren", zegt Laurens Borst, zendermanager van NPO Radio 1.

"Zo'n 15% van de Nederlanders geeft aan wel eens een podcast beluisteren. Nu veel mensen noodgedwongen thuis zijn, biedt dat kansen om ook hen kennis verder kennis te laten maken met podcasts."

NPO Radio 1 biedt podcasts over tal van onderwerpen, zoals politiek, waargebeurde misdaad en gedramatiseerde verhalen.

Cokevissers (WNL)

Een grote lading cocaïne wordt ontdekt in een viskotter uit Urk. Toeval? Of blijken de streng gereformeerde vissers een grote spil in de drugswereld? In Cokevissers ontdekt misdaadjournalist Wouter Laumans een gemeenschap waar dingen soms heel anders liggen dan ze lijken. Vanaf 22 maart te beluisteren.

Roast van Joost (PowNed)

Roast van Joost (PowNed) is het rebelse geluid van opiniemaker Joost Eerdmans. In zijn eigen podcast geeft hij wekelijks zijn eigenwijze kijk op de actualiteit. Vanaf 23 maart te beluisteren.

ANNE+

In de 5-delige podcast ANNE+ hoor je schrijvers Hanna Bervoets, Esther Duysker, Pete Wu, Nina Polak en Gijs van der Sanden over liefde, intimiteit, vriendschap en volwassen worden. Reflectieve en gevoelige gesprekken met een nieuwe generatie denkers, opiniemakers en dromers. De podcast is een samenwerking met het gelijknamige tv-programma op NPO3. Vanaf 24 maart te beluisteren.

Koos in de Oorlog (NTR)

Tv-maker Koost Postema (87) maakte als jongen het bombardement op Rotterdam mee tijdens de Tweede Wereldoorlog. In deze podcast haalt Postema herinneringen op aan zijn leven in de oorlog. Vanaf 25 maart te beluisteren.

TBS (KRO-NCRV)

Deze podcast volgt drie patiënten uit tbs-instelling De Rooyse Wissel in het Limburgse Venray. De tbs’ers hebben een celstraf uitgezeten voor ernstige delicten, maar worden nu klaargestoomd voor een leven buiten de omheining waarin ze leven. Is er voor deze tbs’ers een tweede kans en wat moeten zij daarvoor doen? En wat klopt er van de wilde verhalen die de ronde doen over tbs-instellingen? In zes afleveringen geeft Tom Veldhuijzen een beeld van wat zich afspeelt binnen de muren van een tbs-kliniek. Vanaf 26 maart te beluisteren.

NPO Radio 1 podcasts

Deze vijf podcasts worden toegevoegd aan de bestaande bibliotheek aan podcasts van NPO Radio 1. Benieuwd wat NPO Radio 1 verder aanbiedt? Kijk dan op de NPO Radio 1 website of app, of kijk in je favoriete podcastapp.

Ster advertentie
Ster advertentie