Podcast
NTRVPRO

De Lopendebandwerkpodcast klinkt als muziek in je oren

foto: VPROfoto: VPRO
  1. Nieuwschevron right
  2. De Lopendebandwerkpodcast klinkt als muziek in je oren

Afval sorteerders, orders pickers, of arbeiders in een distributiecentrum, ze blijven vaak verborgen in enorme blokkendozen langs de Nederlandse snelwegen. Tienduizenden mensen in Nederland doen werk waar maar weinigen jaloers op zullen zijn: lopendebandwerk. In de nieuwe podcastreeks Lopendebandwerk hoor de verhalen van vier lopendebandwerkers op een bijzonder ritmische manier.

Muzikale samenwerking

Niet voor iedereen is thuiswerken een optie. Hoe is het om geleefd te worden door machines en de klok? Welke betekenis heeft werk eigenlijk in ons leven? Worden we niet allemáál als een Charlie Chaplin in Modern Times stiekem gedicteerd door het ritme van de werkvloer?

Radiomaker Emmie Kollau ging voor de reeks samen met topmuzikanten de werkvloer op: Spinvis, Jonathan Bonny van Slagwerk Den Haag, producer Kubus (Rico & Sticks, Opgezwolle), en singer-songwriter Sofie Winterson. Samen maakten zij van het vaak eentonige en herhalende lopendebandwerk een ritmisch verhaal.

Waar en wanneer te beluisteren?

De podcast Lopendebandwerk is vanaf vandaag, 17 mei te beluisteren in de NPO Radio 1-app of de andere bekende podcastplatforms. Ook worden de afleveringen van Lopendebandwerk de komende weken op zondagavond uitgezonden om 21.00 uur in Radio Doc.

{podcast audio="127300" caption=" Aflevering 1: Spinvis en Patrick" }

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie