Podcast

Podcast De Dag: RIVM-richtlijnen verpleeghuizen onder vuur

foto: Nieuwsuurfoto: Nieuwsuur
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: RIVM-richtlijnen verpleeghuizen onder vuur

In podcast De Dag een gesprek met de twee Nieuwsuur-journalisten die een reconstructie wilden maken van de corona-uitbraken in verpleeghuizen. Ze stuitten op allerlei vragen over met name de rol van het RIVM en het ministerie van VWS.

#629 - RIVM-richtlijnen verpleeghuizen onder vuur

Nieuwsuur-journalisten Milena Holdert en Renee van Hest zochten uit hoe de RIVM-richtlijn voor het gebruik van mondkapjes in de verpleeghuis-zorg tot stand is gekomen. Die schreef voor dat het dragen van beschermende kleding zoals mondmaskers in allerlei gevallen "niet nodig" was. In andere landen, zoals Duitsland, dachten ze daar begin maart al heel anders over.

Ze spraken met zorgmedewerkers, bestuurders, nabestaanden van overledenen en andere betrokkenen, die soms alleen anoniem wilden vertellen over de arbeidsomstandigheden van het verplegend personeel tijdens de corona-crisis. Ze ontdekten onder meer dat de wetenschappelijke basis van de RIVM-richtlijn erg mager is.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie