Podcast

Marieke Elsinga wil een man die het voortouw neemt

foto: NPO Radio 1/AVROTROSfoto: NPO Radio 1/AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Marieke Elsinga wil een man die het voortouw neemt

[AVROTROS] Wanneer ze voor het laatst écht verliefd was? "Dat is waarschijnlijk meer dan tien jaar geleden. Ik kan me niet herinneren dat iemand tegen mij heeft gezegd dat ik de allerleukste ben en dat vind ik best verdrietig voor mezelf. Ik heb het zelf ook al jaren niet tegen iemand anders gezegd. Wat ook heel jammer is, want ik heb veel liefde te geven en dat stop ik nu alleen in mijn kat en dat is top, want ik heb echt een superleuke kat!"

In de podcast Liefdeslessen geven bekende Nederlanders een verrassend openhartige inkijk in hun liefdesleven, vanuit de overtuiging dat we van ieder liefdesverhaal iets kunnen leren. NPO Radio 1-presentator Mischa Blok interviewt hen in de vertrouwde omgeving van hun eigen favoriete kroeg. En die lege barkruk tussen hen in? Die is voor de luisteraar!

{podcast audio="75512" caption="#10 Marieke Elsinga" }

12 jaar single

Verkeerde timing, een beginnende relatie te weinig tijd gunnen om zich te laten ontwikkelen en 'de verknipte datingmarkt van Amsterdam' zijn allemaal redenen waarom Marieke de afgelopen 12 jaar single is geweest. Wat trouwens ook voordelen heeft gehad: "Vrijgezel zijn heeft me heel veel gebracht op het gebied van werk, ik voel me al jaren vogelvrij om ’s nachts radio te maken of ’s avonds heel laat televisie of nu weer een ochtendshow. Tegelijkertijd is het met niemand rekening houden ook een beetje saai. En je wordt er soms ook een beetje egoïstisch van, mijn leven draait zoveel om mij."

Chemie met Mattie

Haar ideale man is langer dan 1 meter 80, heeft bruin haar, is ondersteunend en heeft humor. Marieke is hem gewoon nog niet tegengekomen. "Ik geloof dat de hele wereld wil dat Mattie en ik een relatie hebben. Dat hebben we niet, wat goed is, want het lijkt me heel ingewikkeld om een ochtendshow te doen met je partner. We hebben gewoon een goede chemie en daarom zijn we ook goede radiopartners."

Deur op een kiertje

Hoewel Marieke nog steeds date, merkt ze wel dat ze de deur onbewust minder open is gaan zetten. "Want als die deur wijd open staat en je krijgt dan je handen ertussen, dat doet zeer. En als die op een kiertje staat, dan is die klap tegen je vingerkootjes iets minder hard. Ik denk dat het zo goed zou zijn, iemand die me uit die dans van bindings- en verlatingsangst trekt, die het voortouw neemt, die zegt 'we gaan ervoor'!"

Biologische klok

Marieke blijft optimistisch en kan zich oprecht verheugen op wat nog gaat komen: "Ik vind het best een leuk idee dat het leukste nog moet komen, want het leukste in de wereld is liefde. Ik ben blij dat dat nog voor mij in het verschiet ligt. Het kan ook nog tien jaar duren, dat zou ik biologische-klok-gezien wel jammer vinden. Maar het moment waarop ik de liefde vind, komt, zonder twijfel!"

Liefdeslessen

In de NPO Radio 1-podcast Liefdeslessen delen bekende Nederlanders hun liefdeslessen met de luisteraars. Geven ze antwoord op vragen als: Hoe onvoorwaardelijk is de liefde voor je partner? Hoe schipper je tussen vertrouwen en verlatingsangst? Geloof je in monogamie? Iedere donderdagochtend is een nieuwe aflevering te horen in je podcast-app en op nporadio1.nl/podcasts. Ook de liefdeslessen met Maxim Hartman, Cornald Maas, Rob Geus en Frans Bauer kun je hier beluisteren!

Ster advertentie
Ster advertentie