Podcast
AVROTROS

Kunsthart, Het Antwoord op Alles, Weer een Dag en de Binnenkamer: deze podcasts tipt VINK

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Kunsthart, Het Antwoord op Alles, Weer een Dag en de Binnenkamer: deze podcasts tipt VINK

Vincent Bijlo, Stan Putman en Mischa Blok bespreken iedere vrijdagnacht welke podcasts de moeite waard zijn om naar te luisteren. Columnist en podcastmaker Marianne Zwagerman was te gast om te vertellen over haar Radio 2-podcast Op Z’n Kop.

#130 - Weer een dag - De Binnenkamer - Kunsthart - Het antwoord op alles - VINK: De podcastgids van Nederland

Kunsthart

Presentator en kunstliefhebber Ko van ’t Hek bespreekt in de podcast Kunsthart met uiteenlopende gasten wat hun lievelingskunstwerk is en waarom. Zo hoor je Matthijs van Nieuwkerk over de kleur roze in zijn favoriet White Center van Mark Rothko. Stan Putman, podcastrecensent van de Volkskrant, is enthousiast.

"Je neemt een kunstwerk dat veel voor jou betekent en dan wordt onderzocht waarom dat zo is. Het gaat dus ook om het leven van de gast. Ik vind het een fijne combinatie van die twee dingen."

Het antwoord op alles

Zelfbenoemde ‘dolende dertigers’ Dennie Lukkezen en Leon Brill bespreken samen de kunst van het bestaan in Het Antwoord op Alles. Hoe kan of moet je leven en hoe kijken mensen met verschillende levens daar eigenlijk naar?

Recensent Vincent Bijlo waardeert deze podcast vanwege de verscheidenheid aan ‘gewone’ mensen die hun levenservaring delen. Zwagerman geeft daarnaast aan dat ze zelf ook het leven ging overdenken: “Er werden vragen gesteld waar ik zelf ook over kon denken, zoals wat ik tegen mijn eigen dertigjarige zelf zou zeggen.”

Weer een dag

In de podcast Weer een Dag bespreken Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman de orde van de dag. Mischa Blok: "Groenteman laat Van Roosmalen goed tot zijn recht komen. Ik moet er ontzettend om lachen, het is pure satire. Ik dacht dat ik geen tijd had om hier iedere dag naar te luisteren, maar toch heeft de podcast een vaste plek gekregen in mijn ochtendroutine."

De Binnenkamer

In De Binnenkamer bespreken presentatoren Harmen van der Veen en Laurens Boven het leven van de politicus, met de politicus. Zo gaan ze langs bij Jeroen Dijsselbloem om erachter te komen waarom hij zijn leven in dienst stelde van het openbaar bestuur.

Zwagerman: "Ik was nieuwsgierig naar het format waarin een uur wordt gesproken met een politicus. Volgens presentator Laurens Boven kan een politicus niet een uur lang het folderpraatje volhouden. Daar was ik benieuwd naar."

Luister hier VINK terug!

#130 - Weer een dag - De Binnenkamer - Kunsthart - Het antwoord op alles - VINK: De podcastgids van Nederland

VINK

Ben je op zoek naar luistertips? Heb je alle afleveringen van de 'Deventer Mediazaak' en de 'Brand in het Landhuis' al gehoord en ben je op zoek naar nieuwe parels op podcastgebied? De redding is nabij. VINK is dé podcastgids van Nederland! NPO Radio 1-presentator Mischa Blok nodigt twee podcastmakers uit die een kijkje geven achter de schermen. Hoe maak je eigenlijk een podcast? Beide gasten tippen bovendien een serie waaraan zij helemaal verslingerd zijn, en ook Mischa komt met een aanbeveling.

Iedere vrijdagnacht om 01:00 uur op NPO Radio 1 en natuurlijk vind je VINK ook in alle podcast-apps! Of op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie