Podcast

Podcast De Dag: Hoe Republikeinen kiezers ontmoedigen om te gaan stemmen

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Hoe Republikeinen kiezers ontmoedigen om te gaan stemmen

In vijfentwintig veelal 'Republikeinse' staten wordt het met wet- en regelgeving geprobeerd om het kiezers moeilijk te maken hun stem uit te brengen.

#696 - Hoe Republikeinen kiezers ontmoedigen om te gaan stemmen - De Dag

De Amerikaanse verkiezingen zijn over twee weken, maar op veel plekken in het land kan er al gestemd worden en dat wordt ook massaal gedaan. Er is onder Democratische en Republikeinse stemmers veel enthousiasme om te gaan stemmen. Goed nieuws zou je zeggen, maar dat vindt niet iedereen. In vijfentwintig veelal 'Republikeinse' staten wordt het met wet- en regelgeving geprobeerd om het kiezers moeilijk te maken hun stem uit te brengen. Kiezersonderdrukking heet dat en het gebeurt al sinds jaar en dag.

Amerika-journalist Laila Frank vertelt in podcast De Dag over waar het fenomeen vandaan komt, hoe het werkt, welke kiezersgroepen er de dupe van zijn en wie er baat bij heeft. Kiezersonderdrukking is volgens Frank een groot thema tijdens de komende verkiezingen en de hamvraag is: kan het invloed hebben op de uitslag?

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie