Podcast

Podcast De Dag: Arabische prinsessen op de vlucht

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Arabische prinsessen op de vlucht

Uit Dubai en Saudi-Arabië komen verhalen van prinsessen die vastgehouden worden na vluchtpogingen. Wat is er aan de hand?

#788 - Arabische prinsessen op de vlucht - De Dag

Drie prinsessen uit Dubai hebben de afgelopen jaren geprobeerd om weg te komen van de machtigste man van het Midden-Oosten: de premier van de Verenigde Arabische Emiraten en heerser van Dubai, sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum. Hij zou zeker twee van zijn dochters, en mogelijk meer, vasthouden in een villa. In Saudi-Arabië, waar kroonprins Mohammed bin Salman de dienst uitmaakt, lijkt iets soortgelijks aan de gang. Een prominente prinses die al twee jaar met haar dochter vast wordt gehouden, smeekt deze week in een brief om hulp. Ook haar verhaal staat niet op zichzelf.

Wat is er aan de hand? Waarom proberen Arabische prinsessen te vluchten? En wat zegt het over de positie van vrouwen in het Midden-Oosten dat hen dit onmogelijk wordt gemaakt?

Arabiste Laila al-Zwaini loopt in podcast De Dag langs de meest in het oog springende voorbeelden.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie