Podcast
VPRO

Presidential Podcast: Het slagveld Suburbia

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Presidential Podcast: Het slagveld Suburbia

Vorige week richtte Donald Trump zich rechtstreeks tot een kiezersgroep die als cruciaal beschouwd wordt tijdens de verkiezingen van dit najaar: de Suburban Housewives.

#98: Het slagveld Suburbia

De wat hoger opgeleide, witte vrouwen in de voorsteden van Amerika die vorige keer wel in waren voor een verzetje en dus op Trump stemden, aldus Bas Blokker. Maar die, blijkens alle peilingen, daar in toenemende mate spijt van hebben. En dus probeert Trump ze terug te winnen. Met angst.

Angst voor het geweld tijdens demonstraties tegen politiegeweld als in Portland, Oregon, waartegen de president schimmige federale troepen inzette. Dat die inzet tot extra felle gevechten leidde, leverde weer handig campagnemateriaal op. En angst voor een zwarte instroom in de witte wijken waar de Housewives wonen.

Of dat allemaal werkt is één van de vragen die NRC-correspondent Bas Blokker probeert te beantwoorden in gesprek met VPRO-presentator Chris Kijne.

The Presidential Podcast van Bureau Buitenland

VPRO-presentator Chris Kijne en NRC-Amerikacorrespondent Bas Blokker bespreken tweewekelijks het laatste nieuws rond de Amerikaanse president Donald Trump. Wees op de hoogte en luister naar The Presidential Podcast!

Abonneer je hier op The Presidential Podcast in iTunes of beluister op Stitcher.

Ster advertentie
Ster advertentie