Podcast

Podcast De Dag: Waar is de EU in de strijd tegen corona?

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Waar is de EU in de strijd tegen corona?

[NOS] Nu Europese landen hun coronamaatregelen beginnen te versoepelen valt eens te meer op hoe verschillend de aanpak van corona in ieder land is. Die lappendeken aan verschillende regels en restricties leidt tot veel vragen en praktische problemen.

{podcast audio="127140" caption="#580 - Waar is de EU in de strijd tegen corona?" }

Had er geen gezamenlijk plan voor een exitstrategie kunnen zijn? En waarom lijkt de EU aan de zijlijn te staan van de coronacrisis, juist in een tijd dat iedereen steun en coördinatie kan gebruiken? Tegelijk is er wel in razend tempo ongekend veel geld vrijgemaakt voor steunmaatregelen. Klopt het beeld wel dat EU onzichtbaar is?

In podcast De Dag vertelt Sander van Hoorn, Europacorrespondent voor de NOS, hoe Europese instellingen worstelen met de vraag welke rol zij kunnen en moeten spelen in de coronacrisis. En waagt hij zich aan een analyse over de vraag of Europese Commissie-voorzitter Ursula von der Leyen te kleurloos en onzichtbaar is.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie