Naar homepage
Podcast

Podcast slaat brug tussen platteland en stad

foto: Foto: NPO Radio 1/NTRfoto: Foto: NPO Radio 1/NTR
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast slaat brug tussen platteland en stad

[NTR] NTR-presentator Petra Possel verhuisde vier jaar geleden van Amsterdam naar het Friese platteland. Er ging een wereld voor haar open. Uit nieuwsgierigheid maakt ze nu de podcast Wat de boer schaft.

Waar komt ons alledaags voedsel vandaan? Door die vraagt laat Possel zich leiden. Met laarzen en microfoon trekt ze het land in langs boeren en vissers.

Petra Possel praat met boeren over zaaien, oogsten en alles wat hen bezig houdt in deze tijd dat waarin de boer onder vuur ligt. Met deze podcast slaat Possel een brug tussen boer en platteland.

In de eerste aflevering staat varkensboer Jaap Frerichs centraal. Hij is geboren Hagenees en heeft een bedrijf met varkens en kippen op de grens van Friesland, Overijssel en Flevoland. Frerichs praat honderduit over spek en vlees en over varkens die zichzelf mogen zijn.

{podcast audio="122560" caption="#1 - Varkensboer Jaap Frerichs" }

De week van de Podcast

Van 17-23 november is het De Week van de Podcast op NPO Radio 1. Elke dag verschijnt een nieuwe podcastserie en we zetten de podcast in het zonnetje. Op dit moment beluisteren 1,9 miljoen Nederlanders een podcast. Door De Week van de Podcast hoopt NPO Radio 1 dat meer mensen podcast gaan ontdekken als eigentijds audiofenomeen. Wil je uitleg over wat een podcast is en hoe het werkt: klik dan hier.

Ster advertentie
Ster advertentie