Podcast

NOS Voetbalpodcast #166: 'Makkelie zat 80 procent mis bij penalty Engelsen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. NOS Voetbalpodcast #166: 'Makkelie zat 80 procent mis bij penalty Engelsen'

De finale van het EK voetbal is bekend. Engeland versloeg woensdag Denemarken en speelt zondag tegen Italië, dat eerder Spanje al uitschakelde. In de NOS Voetbalpodcast blikt presentator Arno Vermeulen alvast vooruit met Jeroen Stekelenburg, Jeroen Grueter en Jan Roelfs.


#166 - 'Makkelie zat 80 procent mis bij penalty Engelsen' - NOS Voetbalpodcast

Maar niet voordat er ook nog even teruggekeken is op de halve finales. De zege van de Engelsen op de Denen noemen de commentatoren verdiend, maar er is wel discussie over de strafschop die Danny Makkelie in de verlenging aan Engeland toekende en waaruit Harry Kane het winnende doelpunt maakte.

"Het is een lastige", zegt Vermeulen. "Ik vind dat Makkelie hiermee weg kan komen, omdat er contact is tussen de spelers. Van mij had-ie hem niet hoeven geven, maar als hij 'm geeft vind ik het prima dat de VAR niet ingrijpt. Ik vond het geen 100 procent verkeerde beslissing."

"Maar toch wel 80 procent?", reageert Stekelenburg. "Dit gebeurt op hoge snelheid, je raakt elkaar licht. Dat is heel lastig te beoordelen. Maar ik vond het wel echt een waardeloze penalty."

Dat laatste vindt Grueter ook. "In zo'n fase van een belangrijke wedstrijd, bij zo'n discutabel moment, had de VAR de scheidsrechter naar het scherm moeten sturen. Om het toch nog een keer goed te bekijken, want het is de beslissing in de wedstrijd."

Afwachtende finale

De finale wordt zondag gespeeld op Wembley en dat geeft de Engelsen volgens Grueter een groot voordeel. "Het thuisvoordeel geeft ze wel wat extra's, dat heb je al gezien. Dat kan ze weleens gaan helpen. En daarnaast hun uitstekend fysieke gesteldheid. De Italianen maakten in de verlenging tegen Spanje toch wel een uitgebluste indruk."

Stekelenburg verwacht niet dat het een sprankelende wedstrijd zal worden. "Ik denk dat het een afwachtende finale wordt. De Engelsen zullen vooral de nul proberen te houden. Dit voelt wel als hun moment. Mijn gevoel zegt dat ze het hoe dan ook uit het vuur gaan slepen."

NOS Voetbalpodcast

De NOS Voetbalpodcast is hier te beluisteren. Wil je geen enkele aflevering meer missen? Abonneer je dan via je favoriete podcast-app.

Ster advertentie
Ster advertentie