Podcast
NOS

Podcast De Dag: waarom de Noordzee nog lang niet af is van de MSC Zoe

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: waarom de Noordzee nog lang niet af is van de MSC Zoe

Duikers Ben Stiefelhagen en Willem Heijdeman hebben de afgelopen tien dagen zo'n dertig uur op de bodem van de Noordzee doorgebracht. Hun missie? Zo veel mogelijk troep opduiken. "De Noordzee ligt bezaaid met scheepswrakken die ook na zestig jaar nog vernietigend werk doen. Het zijn hotspots voor troep", vertelt Stiefelhagen in De Dag.

{podcast audio="115304" caption="#415 - Waarom de Noordzee nog lang niet af is van de MSC Zoe" }

En het zijn niet alleen scheepswrakken die zorgen voor problemen in de zee. Van de MSC Zoe, je weet wel: het containerschip dat begin dit jaar honderden containers verloor, mist nog zo'n 800.000 kilo aan spullen. Een groot deel daarvan kan de komende maanden tijdens herfststormen aanspoelen op de Waddeneilanden. "Deze ramp is nog lang niet afgewikkeld", zegt burgemeester Ineke van Gent. "Schiermonnikoog is wel opgeruimd, maar nog lang niet schoon."

Elke werkdag staat er rond 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie