Podcast

Nieuwe podcast: Een nijlpaard kon lachen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe podcast: Een nijlpaard kon lachen

[BNNVARA] De oom van Michiel Eijsbouts werkte in de jaren tachtig als setdresser achter de schermen bij het populaire tv-programma Waku Waku. Toen de show in 2001 plotseling stopte, stortte zijn wereld in. Oom Wim raakte aan de drank, takelde geestelijk en fysiek af en overleed niet lang daarna.

Waarom Waku Waku, ondanks uitstekende kijkcijfers, van de buis moest, is altijd een raadsel gebleven. Net als het antwoord op de vraag: hoe kan het dat Wim Eijsbouts het zich allemaal zo aantrok?

Mysteries in Een nijlpaard kon lachen

Die mysteries vormen het uitgangspunt voor de nieuwe BNNVARA/NPO Radio 1 podcast Een nijlpaard kon lachen. In de driedelige serie gaat Michiel Eijsbouts op zoek naar antwoorden. Hij belandt in een Hilversums web van leugens, afpersing en verboden liefdes.

Michiel: "Ik had van tevoren nooit kunnen bedenken wat voor beerput er schuilt onder de Gooische Matras. Je hoort wel eens geruchten over gekonkel op het Mediapark, maar het was allemaal nog veel erger dan in mijn stoutste dromen."

De werkelijkheid gereconstrueerd

Zijn zoektocht voert Eijsbouts van Hilversum naar Brabant en weer terug, en langs bekende en onbekende Hilversumse ingewijden. Zo blijken onder anderen Henny Huisman, Bert van der Veer, Loretta Schrijver, Paula Udondek en Katinka Polderman allemaal een stukje van de puzzel in handen te hebben.

Michiel Eijsbouts: "Ik ben blij dat ik - ondanks tegenwerking van het omroepkartel - uiteindelijk de werkelijkheid heb kunnen reconstrueren. Niet alleen voor mezelf, maar vooral ook voor de weduwe van Oom Wim, mijn geliefde tante Cor."

Een nijlpaard kon lachen is vanaf donderdag 21 november te beluisteren op nporadio1.nl en via de verschillende podcastapps. Aflevering 2 en 3 verschijnen op 28 november en 5 december.

Ster advertentie
Ster advertentie