Podcast

Verhulst: 'Succes verzacht alles'

foto: Owen Schumacherfoto: Owen Schumacher
  1. Nieuwschevron right
  2. Verhulst: 'Succes verzacht alles'

In de nieuwste aflevering van Ik Was Jou gaat Owen Schumacher op bezoek in Antwerpen bij Gert Verhulst, de grote man achter het Vlaamse media- en entertainmentbedrijf Studio 100. Ook is hij bekend als 'Gert(je)' uit de kindertelevisieserie Samson en Gert.

{podcast audio="115149" caption="#2 - Owen Schumacher ontmoet Gert Verhulst (S02)" }

Owen Schumacher 'was' Verhulst ooit in Koefnoen. Samen met (onder anderen) Paul Groot maakte hij parodieën op Studio 100-successen als Samson en Gert, Kabouter Plop en K3.

Een langere serie van Koefnoen was Ridder Rob, waarin de Studio 100-manier van kindertelevisie maken (en met name de serie Kabouter Plop) op de hak werd genomen. Verhulst: "Ik geloof niet dat ik het ooit gezien heb. Als iets onbekend is, wordt er geen parodie gemaakt. Het is een eer."

Showmaster

Verhulst wilde het liefst showmaster worden. Ron Brandsteder en Willem Ruis waren zijn helden. "Ik speelde altijd met mijn buurmeisje tv-programma’s na. Alleen was zij redelijk dominant, dus zij was Mies Bouwman en ik was dan een kandidaat."

Na het succes van Samson en Gert werd hem duidelijk dat hij ook (veel) geld kon verdienen met het organiseren van evenementen. "Wij werden voor een paar honderd euro ingehuurd voor een optreden. Dan zaten er een paar duizend man. In het begin was dat leuk, maar na een tijdje dacht: iets gaat hier mis, iemand wordt hier heel erg rijk, ik kan het beter zelf gaan organiseren." Dat was uiteindelijk het begin van Studio 100.

Kritiek

Verhulst heeft met zijn producties ook veel kritiek gekregen: "Er is altijd kritiek geweest. Ik ben geboren met kritiek. Men vond Samson en Gert slecht. Het heeft me niks gedaan, omdat we succes hadden. Dat verzacht alles."

Verhulst vertelt in de podcast hoe de roem hem is overkomen. En dat hij persoonlijk nog weinig ambities heeft. "Ik heb alles in mijn leven mogen doen wat ik wilde en daar een goede boterham aan verdiend."

'Ik was Jou'

In podcastserie Ik was Jou ontmoet komiek Owen Schumacher de mensen van wie hij de identiteit voor even heeft 'geleend' toen hij de programma’s Koefnoen en Kopspijkers maakte. Wie zijn de door Owen gepersifleerde mensen werkelijk? Wat drijft ze, hoe is het om zo onder een vergrootglas te liggen en hoe gaan ze om met kritiek?

Iedere maandag verschijnt er een nieuwe aflevering van Ik was Jou. De podcast is te beluisteren via de NPO Radio 1 website en app, en via Google Podcasts, Stitcher en je favoriete podcastapp.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie