Naar homepage
Podcast

Zo luister je podcast via smart speaker

foto: Foto: NPO Radio 1foto: Foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Zo luister je podcast via smart speaker

De slimme luidspreker is in opkomst en je kunt er ook podcasts mee luisteren.

Smart speakers zijn luidsprekers waartegen je kunt praten. Op basis van opdrachten en vragen geven ze je wat je wilt. Dat kan muziek zijn, het laatste nieuws of het weerbericht.

Praat met NPO

Naar schatting vijf procent van de huishoudens in ons land heeft een smart speaker. En dat aantal zal de komende jaren alleen maar toenemen. De smart speaker biedt de mogelijkheid om het audio-aanbod aan te passen aan ieders persoonlijke wensen. Vrijwel alle bekende audiomerken brengen smart speakers op de markt.

Alle podcasts van NPO Radio 1 zijn te beluisteren via een smart speaker. Dat werkt als volgt:

  • Geef het commando: Praat met de NPO
  • Je krijgt een keuzemenu welke podcasts je wilt beluisteren: populaire, nieuwe of je noemt een van een serie die je kent.
  • je krijgt dan altijd de meest recente aflevering van een serie

Weet je nog niets van podcast en wil je er meer van weten? Bekijk dan deze filmpjes.

Proefpersonen / smart speaker-luisteraars gezocht

Luisteraars boven de 65 jaar luisteren gemiddeld ruim 2,5 uur per dag naar NPO Radio 1. Ook onze podcasts zijn voor deze groep interessant, maar ze weten ze vaak nog niet te vinden. Daarom gaat NPO Radio 1 onderzoeken of de podcasts makkelijker toegankelijk te maken zijn via smart speakers. Programma’s en podcasts zijn dan beschikbaar via een eenvoudig stemcommando. Een computer of smartphone is niet nodig.

Voor dat onderzoek zoeken we acht 60-plussers, die op 10 of 11 december een middagje met ons willen praten over smart speakers. We willen u graag interviewen over uw ervaringen met, en verwachtingen van smart speakers. Reiskosten worden vergoed en u gaat naar huis met een smart speaker.

Aanmelden kan bij Gerda Bosman, gerda.bosman@ntr.nl. Ook voor vragen kunt u bij haar terecht.

Ster advertentie
Ster advertentie