Naar homepage
Podcast

Vacature dr Kelder en Co: 1 april!
AVROTROS

foto: Milou Brandfoto: Milou Brand
  1. Nieuwschevron right
  2. Vacature dr Kelder en Co: 1 april!

Er is nog nooit zo'n grote vraag naar werknemers geweest. De arbeidsmarkt is krapper dan krap, en dat kun je in jouw voordeel laten werken. Het inspireerde de redactie van dr Kelder en Co niet alleen voor de eerste aflevering van een nieuwe podcast-serie De Onzichtbare Hand, maar ook voor een klein 1-april-grapje.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

{podcast audio="83586" caption="De Onzichtbare Hand #1: Maserati van de zaak" }

Het CBS berekende een nieuw record van 264.000 vacatures en de werkloosheid is gedaald met 3,6 procent. Er zijn banen te over en daarom kunnen sollicitanten eisen stellen: een hoog salaris, permanent thuis werken, een lease auto, etc. Op 1 april verspreidde de redactie van dr Kelder en Co een vacature voor redacteur op internet met daarin wel heel riante arbeidsvoorwaarden, op het onrealistische af.

Twee weken extra vakantiedagen, meer salaris dan je leidinggevende en gefinancierde buitenlandse reisjes, bijvoorbeeld. Echter, doordat de arbeidsmarkt zó krap is, zijn arbeidsvoorwaarden die voorheen bizar leken nu opeens zo gek nog niet.

De redactie van dr Kelder en Co vond de datum van publicatie en de exorbitante voorwaarden voldoende om lezers te doen twijfelen aan het waarheidsgehalte van de vacature. Er werd mensen gevraagd om in maximaal vijf zinnen te reageren, waarna ze een mailtje kregen met de mededeling dat het een grap was. Mocht je erin getrapt zijn, geluk bij een ongeluk: mogelijk heb je iets aan de reden van de grap!

De Onzichtbare Hand

De 1-april-grap was bedoeld om lezers en luisteraars kennis te laten maken met de nieuwe podcast van het programma: De Onzichtbare Hand, een podcast met economische trucs en troeven voor een rijk leven. In de eerste aflevering spreekt presentator Milou Brand met Jort Kelder, journalist Suzanne Streefland en financieel journalist Sam Trompert van RTLZ over hoe je moet onderhandelen met je werkgever.

Ster advertentie
Ster advertentie