Podcast
AVROTROS

De Kopgroep: Het lijkt wel of Jumbo-Visma meer meewind heeft gehad dan andere ploegen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep: Het lijkt wel of Jumbo-Visma meer meewind heeft gehad dan andere ploegen

En nog is de honger van team Jumbo-Visma niet gestild. Naast het Geel, het Groen en de bollentrui, werd gisteren de vijfde etappe van de ronde gewonnen door meesterknecht Laporte, die het vooraf verwachte sprintersfeestje "verpestte", aldus Maxim in podcast De Kopgroep.

#23 - Tour de France: Meewind (S11) - De Kopgroep wielerpodcast

Het lukte de sprintersploegen niet om de vluchters terug te pakken. Als reden wordt het harde rijden gedurende de hele Tour genoemd. Iedereen is op. Ook gisteren was dat weer zo. Heeft het te maken met een nieuw "wonderontbijt", of is de verklaring veel simpeler?

Veel meewind voor Jumbo-Visma

Joost heeft commentatoren horen zeggen dat het peloton deze Ronde van Frankrijk veel meewind heeft gehad... Mart vind het iets voor Peter Kuipers Munneke om dit uit te zoeken. Het lijkt wel of Jumbo-Visma meer meewind heeft gehad dan andere ploegen.

"Het rijden van Jumbo is opmerkelijk.", zegt Mart Smeets, die ook grif toegeeft dat de ploeg de zaken goed voor elkaar heeft. "Het is een stap verder dan dat middeleeuwse gedoe van die Franse ploegen." De vraag is of Jumbo de buit nog verder weet uit te breiden. Gaat Wout van Aert vandaag ook nog de tijdrit winnen?

Radio Tour de France (NOS)

Radio Tour de France (NOS) hoor je vanaf 1 juli tot en met 24 juli op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie