Podcast

Nieuwe true-crime podcast: Leven met de maffia

foto: Sanne de Boerfoto: Sanne de Boer
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe true-crime podcast: Leven met de maffia

[KRO-NCRV] Wat drijft maffiosi van de 'Ndrangheta om te verhuizen naar een rijtjeshuis in Aalsmeer of Diemen? Waarom is er in Nederland sinds kort een anti-maffiateam bij de politie actief? Uit een groot aantal politieonderzoeken blijkt dat de 'Ndrangheta een probleem vormt in ons land. Maar hoe groot is het probleem van de 'Ndrangheta nu werkelijk? En wie of wat is de 'Ndrangheta eigenlijk?

{podcast audio="95611" caption="trailer - leven met de maffia " }

In een vijfdelige podcast zoeken journalisten Gabriella Adèr en Sanne de Boer naar antwoorden op deze vragen. Met als uitvalsbasis het dorpje in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië waar Sanne al jaren woont, reizen ze door deze streek waar de machtigste maffia-organisatie zich herbergt.

Ze spreken met lokale bewoners, journalisten, spijtoptanten, ondernemers, bestuurders en historici, en uit de verhalen blijkt hoe zwaar de 'Ndrangheta een stempel drukt op het dagelijks leven.

Alle verhalen die ze tegenkomen hebben één ding gemeen: ze zijn uiteindelijk te herleiden naar Nederland.

Foto: Sanne de Boer

Geboortegrond van de 'Ndrangheta

In de eerste aflevering begint Gabriella haar zoektocht naar de 'Ndrangheta in een Calabrees dorpje op een heuvel aan zee, waar Sanne woont. Vanuit dit dorp komen ze steeds meer zaken tegen waarin niet alleen de maffia, maar ook de Italië-Nederland connectie van de 'Ndrangheta zich ontvouwt.

{podcast audio="99098" caption="#1 De Italië-Nederland-connectie" }

Leven met de maffia

Een podcast over de Calabrese maffia, de 'Ndrangheta, en de Italië-Nederland connectie. Want Nederland is in trek bij de machtigste maffia-organisatie. De vijf afleveringen verschijnen op 22, 23, 24, 28 en 29 mei.

{podcast audio="99098" caption="#1 De Italië-Nederland-connectie" }

Abonneer je op Leven met de maffia en mis geen enkele aflevering. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website, NPO Radio 1 app, iTunes/Apple Podcasts, Google Podcasts, Stitcher en Pocket Casts.

Ster advertentie
Ster advertentie