Podcast

Shortlist Korte Golf 2021 is bekend

foto: Oorzakenfoto: Oorzaken
  1. Nieuwschevron right
  2. Shortlist Korte Golf 2021 is bekend

Oorzaken Korte Golf is dé wedstrijd voor de beste verhalende podcasts van 3 minuten. Fictie, documentair of iets er tussenin: het maakt niet uit. Luister in DOCS naar de shortlist van Korte Golf radiowedstrijd 2021.

Meteen luisteren: de shortlist van Korte Golf radiowedstrijd 2021 - DOCS

Dit jaar organiseerde Oorzaken Festival dit samen met het Instituut voor Beeld en Geluid. Iedereen kan meedoen, beginneling of ervaren rot in het vak. Ieder jaar wordt er een lijstje van voorwaarden gepubliceerd met de opdracht: maak met deze voorwaarden een audioverhaal van max. drie minuten.

Dit keer waren dat:

  • Geef een levend organisme (maar geen mens of dier) een belangrijke rol in je verhaal.
  • Gebruik minstens een van de wind-geluiden uit het archief van het Instituut voor Beeld & Geluid. Gebruik dit op een functionele manier in je vertelling, dus niet als betekenisloze versiering eronder.
  • Verwerk in de titel een gerecht.

Er kwamen ruim 70 aanmeldingen binnen dit jaar, uit zowel Nederland als Vlaanderen. De jury bestond uit Layla El-Dekmak, radiopresentatrice en podcastmaker bij de VRT; Hanneke Hendrix, schrijver, hoorspel- en podcastmaker en Eleni Tzialli, projectmedewerker RE:VIVE van Instituut voor Beeld & Geluid.

Uit de top 5 kiest de jury een winnaar, die een cheque van 400 euro voor apparatuur wint. Ook kan het publiek stemmen op een favoriet. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Oorzaken Festival op 4 juli in Kriterion in Amsterdam. Kijk op www.oorzaken.org voor meer info.

DOCS

Iedere week brengt DOCS persoonlijke, indringende documentaires over zeer uiteenlopende onderwerpen. Soms actueel, soms tijdloos, altijd bijzonder. De documentaires van DOCS zijn onder andere te horen in de NPO Luister app, of via de website of app van NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie