Podcast

Podcast De Dag: de strijd van de Oranjeleeuwinnen buiten het veld

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de strijd van de Oranjeleeuwinnen buiten het veld

Alle voetballers, mannen én vrouwen, die opgeroepen worden voor Oranje krijgen voortaan dezelfde beloning. Een historische mijlpaal, zeker als je ziet waar het vrouwenvoetbal vandaan komt.

#1129 - De strijd van de Oranjeleeuwinnen buiten het veld - De Dag

De geschiedenis van het vrouwenvoetbal is jong in Nederland en in de beeldvorming komt het van ver. De sport werd lang met mannenogen bekeken en door mannenmonden beschreven, is te horen in podcast De Dag.

Het benadrukt hoe historisch de stap is die de KNVB deze week zette in het vrouwenvoetbal, zegt specialist vrouwenvoetbal Rivkah op het Veld van de NOS-sportredactie. Want of je nou Vivianne Miedema heet of Frenkie de Jong, voortaan krijgen alle voetballers, man én vrouw, die opgeroepen worden voor Oranje dezelfde beloning. Een prettig begin van hopelijk een succesvol EK voor de Oranjeleeuwinnen, die vanavond in aanloop daarnaartoe een vriendschappelijke wedstrijd tegen Engeland spelen.

De afgelopen jaren is het vrouwenvoetbal ontegenzeggelijk in rap tempo geprofessionaliseerd, maar er zijn ook nog altijd grote verschillen die het voor de spelers én de sport soms best lastig maken. De strijd buiten het voetbalveld, voor de emancipatie van het vrouwenvoetbal, is nog niet gestreden.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie