Podcast

Podcast De Dag: over campagne-ongemak en leuren met politici

foto: DENKfoto: DENK
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: over campagne-ongemak en leuren met politici

Door corona kunnen politici nauwelijks fysiek campagne voeren, dus proberen politici zo zichtbaar mogelijk te zijn op radio, tv en vooral ook online. Maar zowel de vorm als de inhoud van de campagne ademen dit jaar ongemak.

#777 - Over campagne-ongemak en leuren met politici - De Dag

De tijd van verkiezingsspotjes is aangebroken - al dan niet in de vorm van flatterende interviews van politici op radio, tv of in de krant. Hoe dan ook is het verkiezingsreces begonnen en staan politici in campagnestand. Flyeren op de markt of langs de deuren gaan is er dit jaar niet bij, dus is het nog meer dan anders zoeken naar alternatieve manieren om de kiezer te bereiken. Campagneteams appen en bellen redacties plat om hun politieke gezichten in programma's te krijgen en er wordt veel geld in de online-advertenties gestoken. Zowel de vorm als de inhoud van de campagne ademen dit jaar ongemak. Corona overheerst alles, maar campagnevoeren over een pandemie is ingewikkeld.

Politiek verslaggever Marloes Lemsom van EenVandaag vertelt in podcast De Dag over de worsteling die politici en hun campagneteams voelen in aanloop naar de verkiezingen. De campagne start sowieso opvallend laat, zegt Lemsom, en er is een sterke focus op online. Daardoor krijgen kiezers heel gericht maar ook beperkter informatie over politieke partijen te zien. Wat betekent dat voor hun keuze straks bij de stembus?

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie