Podcast

Podcast De Dag: De donkere wereld achter vrolijke K-pop-liedjes

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: De donkere wereld achter vrolijke K-pop-liedjes

[NOS - RAD1] Glitter, glamour, vrolijke liedjes en een instaperfect levensstijl. Allemaal ingrediënten die horen bij een succesvolle K-pop-ster. De K staat voor Korea, want het populaire muziekgenre komt uit Zuid-Korea. Maar boven die populaire en vrolijke wereld hangen donkere wolken.

De afgelopen drie maanden maakten maar liefst drie jonge K-popsterren een einde aan hun leven. De druk om te presteren is erg groot, vertelt K-pop-kenner Mai Verbij in De Dag. Zelf maakte ze de Aziatische entertainmentindustrie van heel dichtbij mee toen ze in 2012 belandde bij een Japanse platenmaatschappij.

{podcast audio="123018" caption="#474 - De donkere wereld achter vrolijke K-pop-liedjes" }

Als ze terugdenkt aan die tijd krijgt ze het nog steeds een beetje benauwd. "Het was als een kamer waar je opgesloten zit en niet uit kan", zegt Verbij. "Ik sliep maar drie uur per nacht, woog op een gegeven moment maar 39 kilo en ik vond mezelf echt verschrikkelijk."

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie