Podcast

Podcast De Dag: Joe Bidens weg naar the Oval Office

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Joe Bidens weg naar the Oval Office

In de podcast een profiel van Joe Biden, die al vanaf jonge leeftijd zegt dat hij de president van de Verenigde Staten wil worden.

#709 - Joe Bidens weg naar The Oval Office

Joe Biden was amper twintig toen hij tegen de moeder van zijn toenmalige vriendinnetje zei dat hij president van de Verenigde Staten wilde worden. Op zijn dertigste kwam hij in de Senaat en in zijn politieke carrière heeft hij drie keer een gooi naar het presidentschap gedaan.

Amerikadeskundige Michiel Vos vertelt in podcast De Dag over Bidens lange politieke loopbaan, waarin hij veel bereikte en successen kende, maar die ook gekenmerkt wordt door tegenslagen, fouten en controverses. Het leven van de 77-jarige Biden stond volledig in het teken van de politiek, ook op momenten dat zijn persoonlijke leven dat bijna niet toeliet. Hoe tekent die ervaring hem als president áls de derde keer scheepsrecht is?

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie