Podcast

Podcast De Dag: Australië worstelt met nasleep militaire wandaden

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Australië worstelt met nasleep militaire wandaden

Het schokkende rapport over oorlogsmisdaden door Australische commando's in Afghanistan dreunt hard na in Australië.

#728 - Australië worstelt met nasleep militaire wandaden - De Dag

De Australische premier Morrison reageerde deze week opmerkelijk fel en emotioneel op een nepfoto van een Australische militair die zogenaamd de keel van een Afghaans kind doorsnijdt. Een onsmakelijke verwijzing naar een rapport dat twee weken geleden werd gepresenteerd over oorlogsmisdaden van Australische commando's in Afghanistan. De schokkende conclusies dreunen hard na in Australië en de premier krijgt te maken met veel reacties uit binnen- en buitenland.

NOS-correspondent Eva Gabeler vertelt in podcast De Dag over de impact van het schokkende rapport in Australië. Hoe groot is de schade van wat ook wel het Australische Abu Ghraib-moment wordt genoemd? Maakt het premier Morrison kwetsbaar en hoe behoudt hij zijn geloofwaardigheid? En wat betekent het schandaal voor Australische militairen; voor de daders én al die anderen die nu geassocieerd worden met misschien wel het meest beschamende hoofdstuk uit de militaire geschiedenis van het land.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie