Naar homepage
Podcast

Podcast De Dag: BOA's: versoepelde coronaregels niet te handhaven

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: BOA's: versoepelde coronaregels niet te handhaven

[NOS] De versoepeling van de coronamaatregelen per 1 juni wordt door velen gevoeld als een herwonnen vrijheid. Maar voor handhavers blijkt het lastig de veranderende regels steeds maar weer uit te leggen.

{podcast audio="135069" caption="#596 - BOA's: versoepelde coronaregels niet te handhaven" }

Richard Gerrits van de vakbond BOA-ACP vertelt in podcast De Dag dat hij met bezorgdheid heeft gekeken naar situaties waar het zo druk werd dat BOA's hun werk niet konden doen. Hij wijst daarbij ook naar de demonstratie op de Dam, waar het een bewuste keuze was om niet in te grijpen, maar waar dat volgens hem wel had gemoeten en ook had gekund zonder dat er geweld bij hoefde te komen kijken.

Op andere plekken lukte het wel om de drukte in goede banen te leiden, zoals op wat waarschijnlijk het grootste terras van Nederland is: een aaneenschakeling van terrassen van veertien strandpaviljoens in Hoek van Holland. Ondernemer Jacko Roest vertelt hoe de coronamaatregelen daar juist voor meer overzicht en rust zorgden.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie