Podcast

Podcast De Dag: Waarom ons vertrouwen in pers, politiek en elkaar stijgt

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Waarom ons vertrouwen in pers, politiek en elkaar stijgt

Het nieuws kwam voor filosoof Joke Hermsen als een verrassing: Nederlanders vertrouwen elkaar steeds meer. Ook het vertrouwen in de pers, politiek en politie stijgt. "De Gele Hesjes, de klimaatmars en de onderwijsstaking duiden eerder op een slinkend vertrouwen", vertelt Hermsen. Dick ter Steege van het CBS legt daarom in podcast De Dag uit hoe het statistiekenbureau tot deze conclusie is gekomen.

{podcast audio="81427" caption="De Dag #283: Waarom ons vertrouwen in pers, politiek en elkaar stijgt" }

Met beiden proberen we te ontdekken hoe vertrouwen kan stijgen. Hermsen: "Vertrouwen groeit als mensen mogen meebeslissen." Niet via referenda, want die polariseren, maar burgerraden waarin willekeurig gekozen burgers plaatsnemen, aldus de filosoof.

En antwoord op de vraag: komt het touwtje van Jan Terlouw ooit weer uit de brievenbus te hangen?

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er rond 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie