Podcast

Jack Spijkerman in podcast 'Ik was jou' van Owen Schumacher: 'We werken aan een nieuwe comedyserie'

foto: Owen Schumacherfoto: Owen Schumacher
  1. Nieuwschevron right
  2. Jack Spijkerman in podcast 'Ik was jou' van Owen Schumacher: 'We werken aan een nieuwe comedyserie'

[MAX] In de vijfde aflevering van de podcastreeks Ik Was Jou gaat Owen Schumacher op bezoek bij Jack Spijkerman. Samen maakten ze jarenlang het succesvolle televisieprogramma Kopspijkers, de plek waar de vele typetjes zijn ontstaan die Owen Schumacher en Paul Groot hebben gespeeld.

{podcast audio="92604" caption="#5 Owen Schumacher ontmoet Jack Spijkerman" }

Jack in de roddelbladen

Na zijn overstap naar de commerciële zender Talpa is Jack Spijkerman ook een onderwerp geweest van spot. Iets wat Jack zeker kon waarderen. De mediastorm waarin hij en zijn gezin terecht kwamen is iets waar hij liever niet meer aan terugdenkt. Ook omdat zijn huwelijk in die periode stuk liep. "Dat had trouwens niets met mijn overstap te maken maar door de roddelbladen werd ik wel afgeschilderd als een slechte vader en echtgenoot en dat heeft me heel erg veel pijn gedaan."

Jack Spijkerman spreekt in Ik was Jou openhartig over opgroeien in een gereformeerd milieu in IJmuiden, zijn droom om onderwijzer te worden en zijn doorbraak als theater- en radiomaker. En natuurlijk over het commerciële avontuur bij Talpa.

'We werken aan een nieuwe comedyserie'

Vijf jaar geleden is Jack Spijkerman bewust gestopt met het presenteren van televisieprogramma’s. Spijkerman (70) is met pensioen en af en toe doet hij nog iets achter de schermen. "Dan belt John de Mol voor een brainstorm en dat vind ik nog wel leuk". Vervelen doet Jack zich niet. Hij is vrijwilliger bij Ajax en bezoekt samen met zijn zoon bijna alle wedstrijden. Met zijn cabaretvrienden Jeroen van Merwijk, Viggo Waas, Erik van Muiswinkel en Peter Heerschop werkt hij aan een nieuwe comedyserie. "Het gaat over oude cabaretiers in een hospice. Het is een idee van Jeroen van Merwijk en aan mijn keukentafel brainstormen we over de serie."

Ik was Jou met Owen Schumacher

In de Omroep MAX / NPO Radio 1-podcastserie Ik was Jou ontmoet komiek Owen Schumacher de mensen van wie hij de identiteit voor even heeft 'geleend' toen hij de programma’s Koefnoen en Kopspijkers maakte.

De podcast Ik was Jou is te downloaden en / of te beluisteren op de NPO Radio 1-site en app, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Ster advertentie
Ster advertentie