Podcast

Nieuwe (coronavrije) afleveringen van Radio Bergeijk

foto: VPROfoto: VPRO
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe (coronavrije) afleveringen van Radio Bergeijk

[VPRO] Na een kleine winterpauze komt er weer een nieuwe reeks uitzendingen vanuit hét radiostation van Bergeijk: Radio Bergeijk. Elke vrijdag kun je luisteren naar een nieuwe aflevering van het Brabantse radiostation. Gepresenteerd door ankerman Toon Spoorenberg (Pieter Bouwman) en sidekick Peer van Eersel (George van Houts).

Video niet beschikbaar

Vertrouwde stemmen

In de nieuwe afleveringen bespreken Toon en Peer opnieuw het wel en wee van het Brabantse dorp Bergeijk en haar bewoners. Suffe jingles, cabareteske verslaggeving en vreemde interviews passeren wederom de revue. Ook technicus Tedje van Lieshout is weer van de partij.

Alleen verslaggeefster Lilian van Heeswijk is er dit nieuwe seizoen niet bij. "Lilian heeft een andere weg gekozen. En dat respecteren wij… voor zover je een kuthoer kunt respecteren," verklaart het presentatieduo.

Vernieuwing?

Maar wie oude wijn in nieuwe zakken verwacht komt bedrogen uit. De radiomakers benadrukken met de tijd te zijn meegegaan. "De laatste tien jaar hebben wij natuurlijk niet stilgestaan. Wij zijn regelmatig bijgespijkerd met moderne ontwikkelingen, zoals vrouwen, gehandicapten en mensen die 'niet van hier' zijn en zo. Voor ons is het ook 2020," aldus Toon Spoorenberg.

Speciaal voor Pasen werden de Brabantse microfoons weer afgestoft. Luister hier de eerste aflevering van het nieuwe seizoen:

{podcast audio="126507" caption="#1 Aflevering 31: De lekenpreek ter gelegenheid van het Paasgebeuren" }

Radio Berg... wat?

De satirische radiosoap Radio Bergeijk (VPRO) verkreeg een cultstatus door de absurde en onnavolgbare sketches, vaak geïnspireerd op nieuwsberichten uit de (lokale) media. Alle afleveringen van de podcast zijn te luisteren via jouw favoriete podcastapp en natuurlijk ook de app en site van NPORadio1.

Ster advertentie
Ster advertentie