Podcast
VPRO

Presidential Podcast: Twee Reapers trappen het politieke jaar af

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Presidential Podcast: Twee Reapers trappen het politieke jaar af

Het reces is voorbij. With a bang, want de MQ9 Reaper drone die vorige week een einde maakte aan het leven van de Iraanse generaal Qassem Suleimani zou je toch wel als het eind van de lichtfeesten kunnen beschouwen.

{podcast audio="123942" caption="#86: Twee Reapers trappen het politieke jaar af" }

En ook het Congres is weer terug van vakantie, dus de impeachmentprocedure gaat zijn volgende fase in. Maar welke precies? Het gevecht tussen de Republikeinse senaatsleider Mitch McConnell en zijn Democratische tegenspeler uit het Huis Nancy Pelosi over de afhandeling in de Senaat, is nog niet beslist. Het is nog altijd mogelijk dat potentieel bedreigende getuigen als John Bolton tegen de zin van de Republikeinse leider toch worden opgeroepen.

De vraag die NRC-correspondent Bas Blokker en VPRO-verslaggever Chris Kijne zich stellen is: maakt het allemaal nog wat uit in dit verkiezingsjaar? En is Trump nou beter geworden van de kaakslag tegen Iran of loopt hij daar een electoraal risico?

VPRO-presentator Chris Kijne en NRC-Amerikacorrespondent Bas Blokker bespreken tweewekelijks het laatste nieuws rond de Amerikaanse president Donald Trump. Wees op de hoogte en luister naar The Presidential Podcast!

Abonneer je hier op The Presidential Podcast in iTunes of beluister op Stitcher.

Ster advertentie
Ster advertentie