Podcast

Jouw afhaalmaaltijd zal nooit meer hetzelfde zijn...

foto: VPRO Dorstfoto: VPRO Dorst
  1. Nieuwschevron right
  2. Jouw afhaalmaaltijd zal nooit meer hetzelfde zijn...

[VPRO] Sommige mensen zeggen dat de multiculturele samenleving in Nederland is mislukt. Dat verschillende culturen simpelweg niet vreedzaam samen kunnen leven. Maar ondertussen lopen we de deur plat bij de Turkse bakker en de Marokkaanse slager, eten we Surinaamse roti en bestellen op zondagavond babi pangang bij de afhaalchinees. Is onze maag soms toleranter dan ons hoofd?

{podcast audio="104893" caption="Mijn Vader is een Afhaalchinees - Aflevering 1: De afhaalchinees" }

In de nieuwe VPRO-podcast Mijn vader is een afhaalchinees hoor je persoonlijke verhalen vanaf de andere kant van het luikje, de vitrine en restaurantdeur. Een podcast waarin Felicia Alberding eten als smeermiddel van onze samenleving onder de loep neemt.

Quote

Liefde gaat door de maag. En liefde voor een cultuur gaat misschien ook wel door de maag.

Drie afleveringen, drie keukens

Felicia Alberding - een doodgewone 'tata' die opgroeide met stamppot en gehaktballen - maakte drie afleveringen. Ze bezoekt de afhaalchinees in de eerste, gaat Turks eten in de tweede en duikt de Surinaamse keuken in, in de laatste aflevering.

Elke woensdag hoor je een nieuwe aflevering. Terugluisteren kan via de website van NPO Radio 1, VPRO Dorst, iTunes en Stitcher. Zorg dat je niets mist!

Dorstig?

Mijn vader is een afhaalchinees is een productie van VPRO Dorst, het platform voor jong talent. Het is dé plek voor jonge makers met nieuwe ideeën. Bij Dorst kan alles, mag alles: klik hierrrrrrrrrr voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie