Podcast

Maakt microdoseren met psychedelica gelukkig?

foto: Pexelsfoto: Pexels
  1. Nieuwschevron right
  2. Maakt microdoseren met psychedelica gelukkig?

[NTR] Microdoseren met psychedelica zou je gelukkig en creatiever maken, en ook nog eens helpen tegen hoofdpijn of depressie. Het regelmatig nuttigen van kleine beetjes lsd of paddo’s wordt steeds populairder. De podcast Drugverlagend is een onderzoek naar wat microdosering precies is.

{podcast audio="113232" caption="Drugverlagend" }

In de jaren '60 werd er al met LSD geëxperimenteerd in de psychiatrie door een neurowetenschapper. Tot 'the war on drugs' kwam, dat ervoor zorgde dat de drugshandel werd verminderd. De tijd van experimenteren is voorbij. Maar maakt LSD niet toch een comeback? De druk in onze maatschappij is hoog en mensen hebben behoefte aan rust en meer concentratie.

Oplossing?

Is micro doseren de oplossing? Een hand truffels tegen clusterhoofdpijn of een mini dosis LSD in plaats van Ritalin. Psychedelica halen bij de drogist om je beter te kunnen focussen op een toets. Is het een reëele gedachte of gaat het niet zover komen?

NTR Podcastprijs 2019

Alle podcasts van de genomineerden zijn hier te beluisteren. Voor meer informatie kijk op Facebook of op ntr.nl/podcastprijs.

Ster advertentie
Ster advertentie