Podcast

Podcast De Dag: wie breekt in bij het leger van Venezuela?

foto: afpfoto: afp
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: wie breekt in bij het leger van Venezuela?

Een grote hack in Zuid-Amerika. Het doelwit: het leger van Venezuela. Wie zit erachter, en wat was de bedoeling? In deze aflevering spreken we met Joost Schellevis, tech-redacteur van de NOS en correspondent Marc Bessems.

{podcast audio="113063" caption="#385 - Wie breekt in bij het leger van Venezuela?" }

Het ging om een geavanceerde spionage-aanval op Venezuela. Dit werd ontdekt door een Slowaaks beveiligingsbedrijf. De aanval is met name gericht op het Venezolaanse leger en lijkt te zijn bedoeld om te achterhalen waar legereenheden zich bevinden.

Wie achter de aanval zit, kunnen de onderzoekers niet zeggen. "Dat kunnen we technisch niet aantonen. Maar we denken dat deze aanval in de politieke spanningen in de regio past", zegt Dave Maasland van ESET, het Slowaakse beveiligingsbedrijf dat de aanval ontdekt. "Deze aanval lijkt de moderne variant op iemand op zijn paard vooruit sturen om te kijken waar de soldaten klaarstaan."

Venezuela verkeert in chaos en is verwikkeld in een conflict met de Verenigde Staten, waarbij door Venezuela zelfs wordt gespeculeerd over een gewapend conflict.

Ster advertentie
Ster advertentie