Naar homepage
Podcast

Podcast De Dag: over de spanningen in Ruttes coronateam

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: over de spanningen in Ruttes coronateam

Het knettert in het Catshuis. Onder ministers is groeiend verzet tegen de ingrijpende coronamaatregelen, die vaak op zondagmiddag in de ambtswoning van premier Rutte besproken worden.

#716 - Over de spanningen in Ruttes coronateam

Sinds het begin van de coronacrisis overlegt premier Rutte bijna iedere zondagmiddag in het Catshuis met RIVM-baas Jaap van Dissel een een deel van zijn kabinet over de corona-aanpak. Intern is er groeiend verzet tegen de ingrijpende maatregelen en de afgelopen weken wordt er, al dan niet anoniem, door verschillende ministers over geklaagd en gelekt. Daarbij staan 'de witte jassen', die vooral oog hebben voor de zorg, lijnrecht tegenover 'de drie W's': Wopke Hoekstra, Wouter Koolmees en Eric Wiebes, die meer naar de economie kijken.

In podcast De Dag vertelt politiek verslaggever van de NOS Ron Fresen over de korte lontjes die ook hij onder bewindslieden bespeurt. In aanloop naar de verkiezingen neemt de irritatie onderling ook toe, zegt hij. Lukt het premier Rutte om zijn coronamachine draaiende te houden en één front te vormen in het coronabeleid? En welke gevolgen heeft het gebakkelei voor de corona-aanpak?

Volgens Fresen zie je nu al dat het leidt tot 'waterige compromissen'. De vraag is welke gevolgen dat heeft voor het terugdringen van het virus.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie