Podcast

Podcast De Dag: Het bewogen proces tegen Derek Chauvin 

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Het bewogen proces tegen Derek Chauvin 

Het beladen proces tegen de inmiddels ontslagen agent die zijn knie op de nek van George Floyd gedrukt hield, leidt in de rechtszaal tot veel emoties. De getuigenverklaringen maken op velen diepe indruk.

#815 - Het bewogen proces tegen Derek Chauvin 

'No justice, no peace'. Hoe vaak zijn die woorden niet geroepen tijdens de protesten, wereldwijd, na de dood van George Floyd op 25 mei vorig jaar? Inmiddels is de inhoudelijke behandeling begonnen van de rechtszaak tegen de agent die zijn knie ruim negen minuten op de nek van Floyd hield, Derek Chauvin. Zal het proces de gerechtigheid brengen waar al zo lang om geroepen wordt?

Amerika-correspondent van de NOS Marieke de Vries vertelt in podcast De Dag over de getuigenverhoren van de afgelopen anderhalve week. De verhalen van omstanders, hulpverleners en collega's van Chauvin bij de politie maakten binnen en buiten de rechtszaal grote indruk. Hoe kan Chauvin zich nog verdedigen in zo'n beladen proces?

Reageren? Maildedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie