Naar homepage
Podcast

Podcast De Dag: Alles over de verplichte niet beschermende mondkapjes

foto: elisabeth steinzfoto: elisabeth steinz
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Alles over de verplichte niet beschermende mondkapjes

[NOS] Vanaf 1 juni moet iedereen die met het openbaar vervoer reist een mondkapje dragen, maar die mondkapjes 'hoeven geen bescherming te bieden'.

Sterker, medische mondkapjes die echt goed beschermen zijn verboden, want die zijn uitsluitend bestemd voor de zorg. Is de verplichting om mondkapjes te dragen in het OV een wassen neus? En hoe handhaaf je het?

{podcast audio="129897" caption="#595 - Alles over de verplichte niet beschermende mondkapjes" }

In podcast De Dag hoor je over de zorgen van treinpersoneel, buschauffeurs en BOA's. Zo verwacht Wim Eilert, bestuurder bij de vakbond voor spoorwegpersoneel VVMC, dat er te volle treinen gaan komen, met alle gevolgen van dien.

En waar ouderen de mondkapjesplicht veelal zinvol vinden, is dat voor jongeren een ander verhaal. Romy Beijersbergen van NOS Stories vertelt met welke vragen zij zitten en legt tussen neus en lippen door ook nog even uit hoe je zo'n mondkapje op een goede manier gebruikt.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie