Podcast

Podcast De Dag: 'Politie laat veel coronafeestjes links liggen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: 'Politie laat veel coronafeestjes links liggen'

Er zijn zoveel illegale coronafeestjes dat de politie niet meer op alle meldingen af gaat, zegt politiebond NPB in podcast De Dag. Door capaciteitsproblemen worden volgens voorzitter Jan Struijs ook vaak geen boetes uitgedeeld. Dat kost teveel tijd.

#701 - 'Politie laat veel coronafeestjes links liggen'

Waar is het feestje? Nou, er is elke week wel ergens een feestje. Dat zeggen bezoekers van onder meer het illegale coronafeest dat dit weekend in Hilversum werd opgerold. Politiebond NPB bevestigt in podcast De Dag dat er heel veel illegale feestjes zijn. Zoveel zelfs dat de politie niet meer overal op afgaat. Het korps kampt met een structureel capaciteitsprobleem en de politiek moet daar volgens Jan Struijs van de NPB veel eerlijker over zijn. Als premier Rutte zegt dat er strenger gehandhaafd gaat worden, schets hij volgens Struijs geen eerlijk beeld.

In de podcast ook een gesprek met Thijs Boer van de stichting N8W8 Rotterdam, een stichting die zich inzet voor een bruisend en toegankelijk nachtleven voor iedereen. Hij begrijpt de verontwaardiging over feestjes zoals in Hilversum, maar vindt het ook te makkelijk om het probleem af te doen als onverantwoordelijk gedrag van verveelde jongeren. Het kabinet verliest volgens hem uit het oog dat de behoefte van jongeren om elkaar op te zoeken niet weg zal gaan - ook niet met strengere handhaving - en hij vindt dat nachtclubs onevenredig hard geraakt worden in deze crisis. 'Rutte is waarschijnlijk nog nooit in een nachtclub geweest.'

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie