Podcast

Diederik Gommers voorspelt: in februari weer naar Feyenoord

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Diederik Gommers voorspelt: in februari weer naar Feyenoord

[EO] Intensivist Diederik Gommers van het Erasmus MC voorspelt in februari weer naar De Kuip te kunnen. Dat zegt hij in de podcast Virusfeiten van de EO. Met een nieuw testbeleid waarin veel meer mensen getest worden, moet dat kunnen, denkt hij. "Ik hoop het wel, daar gaat het toch om in het leven", lacht het OMT-lid.

#3 - Tocilizumab erin, remdesivir eruit - Virusfeiten

Minister De Jonge wil vanaf maart iedereen elke maand laten testen. Als het testbeleid op deze manier wordt uitgebreid, geeft dit mogelijkheden, zegt Gommers. "We willen zo snel mogelijk ons leven weer oppakken", zegt Gommers. Hij denkt dat vanaf februari experimenten met voetbalwedstrijden en andere evenementen mogelijk zijn. "We gaan ervaring opdoen", aldus Gommers.

Met de kerst een restaurant bezoeken wordt krap, denkt hij. "De daling gaat nu nog te langzaam", aldus Gommers. Ook viroloog Marion Koopmans denkt van niet: "Gelukkig doen veel restaurants aan catering", zegt ze.

Circulatie

Viroloog Marion Koopmans zegt in de podcast dat dit soort experimenten alleen kunnen als de circulatie van het coronavirus laag is en mensen zich aan maatregelen houden. Zomaar alles vrijlaten kan niet, zegt ze. "Je moet zicht houden op hoeveel ruimte er is: alles wat je toelaat, zie je terug in het ziekenhuis", zegt Koopmans.

Virusfeiten

In Virusfeiten praat Tijs van den Brink wekelijks met OMT-leden Diederik Gommers en Marion Koopmans over het coronavirus. De podcast is te beluisteren op de website van Radio 1, via de app, maar ook via platforms als Apple podcasts en Spotify.

Ster advertentie
Ster advertentie