Podcast

Podcast De Dag: Houdt corona Trump in het Witte Huis?

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Houdt corona Trump in het Witte Huis?

[NOS] De Amerikaanse president Trump hoopte dat de coronacrisis met pasen voorbij zou zijn, maar juist afgelopen weekend werd de VS officieel het land met de meeste coronadoden ter wereld.

{podcast audio="126588" caption="#562 - Houdt corona Trump in het Witte Huis?" }

Meer dan 22.000 mensen zijn in Amerika door het virus overleden en meer dan een half miljoen mensen raakten besmet. Trump trok tijdens zijn laatste persconferentie alles uit de kast om het beeld recht te zetten dat hij de coronacrisis niet goed heeft aangepakt.

Hij botste hard met journalisten, haalde uit naar de democraten en liet een video zien met fragmenten uit de media van de afgelopen tijd waaruit zou blijken dat hij het van meet af aan bij het rechte eind had, en dat de media daar verkeerd over hebben bericht.

Hoe doet Trump het?

Hoe doet Trump het: toont hij het leiderschap dat nodig is om zijn land door deze crisis te leiden en is het voor hem persoonlijk genoeg om herkozen te worden als president? En hoe kan het dat het zorgsysteem van de grootste economie ter wereld volledig vastloopt en dat juist het financiƫle hart van Amerika, New York, zo hard getroffen wordt?

In podcast De Dag praten we erover met de Nederlandse intensive care-arts in New York Jan Blokker en met Amerikadeskundige en journalist bij EenVandaag Simone Tukker.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie