Podcast
VPRO

Elton John als neergestorte engel

foto: Filmdepot - Paramount Picturesfoto: Filmdepot - Paramount Pictures
  1. Nieuwschevron right
  2. Elton John als neergestorte engel

"In de eerste scene zien we hem in een fantastische outfit met vleugels. Hij ziet eruit als een soort neergestorte engel. Een engel die vervolgens landt bij de Anonieme Alcoholisten, daar opstaat en zegt: 'Mijn naam is Elton John en ik ben een alcoholist'."

Radio Cinema: Rocketman

Filmjournalisten Maartje Willems en Gerhard Busch bespreken samen met Pieter van der Wielen de film Rocketman in een nieuwe aflevering van Radio Cinema.

Quote

“Rocketman is zo overdreven, kleurrijk en over de top. Maar wel echt heerlijk.”

Maartje Willems

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tsunami aan musicalfilms

De musicalfilm La La Land was een succes. En de musical biopic Bohemian Rhapsody over het leven van Freddie Mercury, de zanger van Queen, ook. Het genre lijkt daarmee terug van weggeweest.

Of Rocketman ook zo succesvol gaat worden, zal moeten blijken. Wel staat een ding vast: er zit een tsunami van films over popsterren aan te komen.

Van welke popsterren? Pieter: “Sowieso Prince… En Tom Petty.” Maartje: “En ze hoeven dus niet dood te zijn, dat hebben we nu ook geleerd met deze film.” Elton John is immers nog steeds springlevend en nog nooit écht verandert in een engel met vleugels.

Radio Cinema

De podcast Radio Cinema is te luisteren via de site van de VPRO, de NPO Radio 1 website of app, of abonneer je via je favoriete podcast-app, zoals iTunes of Stitcher.

Ster advertentie
Ster advertentie