Podcast

Podcast De Dag: Indringende slotdagen van Christchurch-proces

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Indringende slotdagen van Christchurch-proces

Tijdens de slotdagen van het proces tegen de terrorist die een aanslag pleegde op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland konden slachtoffers en nabestaanden hem in de rechtszaal direct toespreken. Wat zeg je tegen een man die zoveel levens verwoest heeft?

#658 - Indringende slotdagen van Christchurch-proces - De Dag

De afgelopen vier dagen hebben slachtoffers en nabestaanden in de rechtszaal verklaringen voorgelezen aan de terrorist die in maart vorig jaar aanslagen pleegde op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch. 51 mensen kwamen om het leven. Vandaag kreeg de dader de hoogste straf die ooit aan iemand in Nieuw-Zeeland is opgelegd: levenslang zonder kans op vroegtijdige vrijlating.

De Nederlandse journalist Ielse Broeksteeg woont sinds 2013 in Nieuw-Zeeland en zag hoe het land vorig jaar, onder leiding van premier Ardern, als één man achter de moslimgemeenschap ging staan. Ook tijdens deze laatste emotionele dagen in de rechtszaal, die het land opnieuw diep aangrijpen, vertelt Broeksteeg in podcast De Dag. Want wat zeg je tegen een man die zoveel levens verwoest heeft?

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie