Podcast

Wat voor geluid maakt jouw hoofd?

foto: ANP Fotofoto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat voor geluid maakt jouw hoofd?

Iedereen beleeft de wereld op z'n eigen manier. Zeker nu. Maar lukt het ons om elkaars belevingswereld te begrijpen? Geluid is een fijn hulpmiddel om te snappen hoe een ander de wereld beleeft. Hoe klinkt jouw hoofd op dit moment? En is dat geluid veranderd sinds de wereld op z'n kop staat?

In de nieuwe podcastaflevering van NPO Radio 1-collectief Alicante gaat Thijs van Litsenburg op pad met de vraag 'hoe klinkt jouw hoofd?'. Dat doet hij, omdat hij merkt dat iedereen deze tijd op een heel verschillende manier beleeft. Daar horen ook verschillende geluiden bij.

Geluid als metafoor

In de podcastaflevering komen Frank van der Lende (Radio DJ, 3FM), Bob Munten (communicatiemedewerker), Bloeme Groenewold (afgestudeerd designer) en Annemarie van Stee (filosoof) aan het woord. Frank wil weer dirigent worden van het orkest in zijn hoofd. Elke keer als de regels versoepeld worden, komt er een instrument bij.

Bob vindt deze tijd juist wel lekker. Het voelt alsof hij net een heftige live set heeft gezien en dat iedereen nog een beetje nababbelt. Voor Bloeme voelt deze tijd als een tijd met veel vrolijke mensen waar af en toe een vrachtwagen toeterend doorheen rijdt. Annemarie leeft in twee verschillende werelden: de wereld van werk en de wereld van opvoeden. Dat klinkt voor haar als EDM en Zuid-Amerikaanse a capella-muziek.

Let op: de podcast klinkt beter met een koptelefoon.

Wat is Alicante?

Dit is een bijdrage van het nieuwe NPO Radio1-collectief Alicante. De verhalen die deze redactie maakt kunnen op alle NPO Radio1-kanalen verschijnen. Online, live op de radio, op social media en als podcast. Onderzoekende, spannende en soms brutale journalistieke verhalen, van heel dichtbij tot ver van je bed.

Kortom, spraakmakende jonge journalistiek van NPO Radio 1! Heb jij een onderwerp of een verhaal waar Alicante in moet duiken? Stuur ons dan nu een bericht via Instagram (@NPORadio1) of mail naar alicante@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie