Podcast

Podcast De Dag: Welke maatschappijen vliegen straks nog?

foto: luchtopname.nlfoto: luchtopname.nl
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Welke maatschappijen vliegen straks nog?

[NOS] De coronapandemie betekent de grootste crisis in de geschiedenis van de luchtvaart. Zonder steun van overheden gaan zo goed als alle vliegmaatschappijen failliet.

Achter de schermen wordt daarom nu druk gesproken over welke carriers gered moeten worden, op welke manier en tegen welke prijs.

{podcast audio="126631" caption="#564 - Welke maatschappijen vliegen straks nog?" }

In de NPO Radio 1 podcast De Dag zet NOS-verslaggever Wessel de Jong uiteen wat er voor nodig is om Air France-KLM en Schiphol overeind te houden en waarom dat door de Nederlandse regering zo belangrijk wordt gevonden.

Economisch onderzoeker Rogier Lieshout spreekt over de gevolgen van de crisis voor de uitbreiding van Schiphol. En luchtvaarteconoom Floris de Haan kijkt over de grenzen heen.

Vliegen niet voor iedereen

Voor de gezondheid van de vliegbranche zou het misschien beter zijn om sommige nationale maatschappijen te laten fuseren maar daar lijkt geen draagvlak voor, zegt De Haan.

Het gevolg is volgens hem dat maatschappijen kleiner worden, vliegtickets duurder en dat we misschien wel teruggaan naar de tijd dat vliegen duur was en bijzonder en niet voor iedereen weggelegd.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie