Podcast

Podcast De Dag: 'Succes coldcasekalender afhankelijk van toeval'

foto: Politie.nlfoto: Politie.nl
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: 'Succes coldcasekalender afhankelijk van toeval'

Er zijn in Nederland ongeveer 1500 cold cases, onopgeloste moorden. Vandaag brengt de politie opnieuw een coldcasekalender uit waarin elke week aandacht wordt gevraagd voor een van de zaken.

{podcast audio="73618" caption="De Dag #246: 'Succes coldcasekalender afhankelijk van toeval'" }

Of er zaken worden opgelost door de kalender? "Dat is vaak afhankelijk van toeval", zegt justitieredacteur Remco Andringa. "Er moet maar net iemand zijn die last krijgt van gewetenswroeging."

In podcast De Dag een gesprek over cold cases, de rol van het publiek en de terughoudendheid van de politie. Te gast zijn Remco Andringa en Sanne Boer, maker van de podcast De Moord op Patrick over een coldcasezaak uit 2002.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie