Podcast
VPRO

Ga hier niet heen op je eerste date…

foto: Filmdepotfoto: Filmdepot
  1. Nieuwschevron right
  2. Ga hier niet heen op je eerste date…

Het is grappig, het is gruwelijk. Het is de nieuwe film van Fatih Akin: Der Golden Handschue. Pieter van der Wielen, Maartje Willems en Vincent Hoberg van filmblad Schokkend Nieuws bespreken de film in de laatste aflevering van Radio Cinema.

Radio Cinema: Der Goldene Handschuh

Verboden te lachen?

"De beste films, zijn de films over seriemoordenaars", vindt Vincent Hoberg. Het hoofdpersonage, de moordenaar Fritz Honka, heeft echt bestaan in Hamburg. In de jaren zeventig hing hij rond in kroegen en vermoordde hij meerdere vrouwen. Over de man deden er wilde verhalen de ronde. Zo zou hij in een concentratiekamp hebben gezeten en hij zou getraumatiseerd zijn. In de film is dat helemaal weggelaten.

Maar mag je daar dan eigenlijk wel om lachen, om zo’n personage, vraagt Pieter zich af. Maartje: "Ik denk dat de toeschouwers het wel nodig hebben, om het te relativeren. Het is zo smerig wat je ziet, en het idee dat zo’n man rondloopt in een stad en op die manier met vrouwen omgaat… Ja dan heb je het nodig, om af en toe te kunnen lachen."

Zaterdagavondvermaak

Hoewel de film vooral ranzig en soms grappig is. Zou je Der Goldene Handschuh toch het beste kunnen bestempelen als horrorfilm. Hoberg: "Het is een cultfilm in de maak. Deze film is niet voor iedereen."

Conclusie: al met al prima vermaak voor op de zaterdagavond. Maar, vult Vincent Hoberg aan: "Ga hier niet heen op je eerste date…" Pieter: "…alleen op je laatste."

Quote

Deze film is toch wel het smerigste wat ik in jaren heb gezien.

Pieter van der Wielen

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fan van film?

Luister dan de Radio Cinema Podcast! Elke week bespreken filmjournalist Maartje Willems en presentator Pieter van der Wielen twee nieuwe films met een verrassende gast. Op woensdag is nieuwste aflevering van de podcast te horen via de Radio1-app, via iTunes en via Stitcher. Ook wordt de nieuwste aflevering uitgezonden op woensdagnacht bij Nooit Meer Slapen.

Ster advertentie
Ster advertentie